Vabimo vas, da se nam pridružite v naslednjem študijskem letu, ki bo že potekalo v ustaljenih tirnicah – Boštjan Brumen, dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru

V izjavi za 2TM profesor Boštjan Brumen razlaga kako so se na Fakulteti za turizem v Brežicah prilagodili trenutnemu dogajanju, kako pri njih poteka delo in kakšna so njihova pričakovanja za prihodnje študijsko leto.

Photo: van. prof. dr Boštjan Brumen, dekan Fakulteta za turizam UM

Kriza zaradi SARS-CoV-2 virusa je globalna,“ – pravi dekan Fakultete za turizem v Brežicah Boštjan Brumen ter dodaja, da nobeni državi ni bilo prizaneseno. Kljub temu si na fakulteti prizadevajo, da bi študijski proces nemoteno potekal naprej.

Predavanja so se prestavila iz fizičnih predavalnic v on-line predavalnice, kjer zaznavamo še večji interes študentov za sodelovanje – morda tudi zato, ker so študenti disciplinirani in so izolirani ter jim študij predstavlja učinkovit način preživljanja časa, ki bi ga sicer porabili za druge aktivnosti,“ pojasnjuje Brumen.

Dekan dodaja, da so njihovi profesorji pripravljeni in izobraženi tudi za poučevanje na daljavo. Tisti del procesa, ki se ga ne da izvesti na daljavo, bo fakulteta izvedla, ko bo situacija to dopuščala, ali pa bo poiskala alternativne možnosti. Brumen zagotavlja, da bo vsak študent pridobili znanje, ki ga potrebuje za prihodnost.

Dekan Fakultete za turizem Univerze v Mariboru ne skriva optimizma za prihajajoče obdobje: „Tolažimo se z dejstvom, da nobena kriza ni večna in da prav v kritičnih časih nastajajo najboljše ideje in najboljše rešitve.

Brumen trdi, da bo turizem zagotovo potreboval kreativne in dinamične posameznike ter dodaja, da bo njihova fakulteta še najprej vztrajala pri kakovosti. „Vabljeni, da se nam na tej poti pridružite že v naslednjem študijskem letu, ki bo že potekalo v ustaljenih tirnicah,“ zaključuje Boštjan Brumen.