Več o študiju v Sloveniji: V Peterburgu je potekal izobraževalni seminar 2TM

V torek, 4. decembra, je v Sankt-Peterburgu ponovno potekal izobraževalni seminar 2TM, ki je bil posvečen vprašanjem v zvezi s pridobitvijo izobrazbe na fakultetah in višjih šolah Slovenije. Tokrat je bila prizorišče seminarja udobna konferenčna dvorana knjižničnega centra »Sovremennik«. Center združuje različne lokacije, zanimive tako za mladino, kot za odrasle.

Photo: © 2TM d.o.o.

Vodja regionalne pisarne 2TM v Sankt-Peterburgu, Ksenija Balašova, je za goste dogodka pripravila podrobno predstavitev, posvečeno Sloveniji in prednostim študija v tej prijetni evropski državi. Po koncu glavnega dela seminarja so prisotni lahko predstavnikom podjetja zastavljali vprašanja. Med udeleženci seminarja so bili dijaki višjih letnikov, diplomanti, ki so se zanimali za magistrski študij, njihovi starši, pa tudi drugi odrasli ljudje, ki so že pred časom pridobili visokošolsko izobrazbo v Rusiji, a bi se želeli dodatno izobraziti v tujini. V skladu s tem so bila tudi vprašanja zelo raznolika – tako ”tradicionalna”, glede stroškov študija v Sloveniji, variant programov in fakultet, dokumentov, potrebnih za vpis, nastanitve študentov, možnosti za sprejem na željeni program, kot tudi bolj ozka – o stanju slovenskega gospodarstva in plačah v Sloveniji, razmerah na trgu nepremičnin, pridobitvi bivališča v Sloveniji itd.

Photo: © 2TM d.o.o.

»Želim poudariti, da vsi gostje, ki so prišli na seminar, že dlje časa spremljajo objave 2TM na družbenih omrežjih in berejo našo spletno stran, zato vprašanja, ki so nam jih zastavljali, niso bila splošne narave, temveč precej konkretna –  o pridobitvi sobe v študentskem domu, o tem, kako naj ravnajo odrasli, ki so pridobili spričevalo še pred uvedbo EGE (zaključnega državnega preverjanja znanja), ali se je mogoče vpisati na magistrski študij z diplomo iz drugega področja. Prav tako jih je zanimalo, ali v slovenskih izobraževalnih ustanovah obstajajo izredni programi in na katerih programih je mogoč online študij,« je povedala Ksenija Balašova.

Ksenija je še dodala, da podjetje 2TM z veseljem nadaljuje tradicijo  sodelovanja s knjižnicami Sankt-Peterburga in bo nadaljevalo s prirejanjem podobnih dogodkov v različnih delih mesta.

»Prav tako vas vabimo v našo pisarno in na izobraževalne sejme, na katerih redno sodelujemo. Veseli bomo novih srečanj na naših novih seminarjih in seveda, dobrodošli v Slovenijo!« je povzela Ksenija Balašova.

Podjetje 2TM želi izraziti globoko hvaležnost osebju knjižničnega sistema »Sovremennik« za odzivnost, zanimanje za izobraževalne teme in toplo vzdušje!