Verjamete, da je lahko spoznavanje elektrotehnike in sodobnih tehnologij hkrati zabavno in poučno?

Na Fakulteti za elektrotehniko vsako poletje organiziramo Poletni tabor inovativnih tehnologij. V enem tednu ustvarimo že čisto prave izdelke, ki nam koristijo doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Poleg poučnih in zabavnih delavnic se odpravimo tudi na nekaj ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove. Popoldanski in večerni del pa si popestrimo s športnimi in družabnimi igrami.

V letu 2016 bo poletni tabor potekal od 22. pa vse do 26. avgusta. Pripravili smo 18 tematskih delavnic, ki so namenjene različnim starostnim skupinam učencev od 5. razreda OŠ do dijakov 3. letnika SŠ.

Udeleženci in mentorji Poletnega tabora inovativnih tehnologij 2015

Delavnice Poletnega tabora inovativnih tehnologij so namenjene osnovnošolcem in srednješolcem. Starostne skupine so navedene v opisih posamezne delavnice.

Poletni tabor inovativnih tehnologij je uvrščen v Katalog programov obveznih izbirnih vsebin za srednješolce v šolskem letu 2015/2016. Udeleženci ob zaključku tabora prejmejo tudi potrdilo o udeležbi, ki ga lahko v dogovoru s šolo uveljavljajo v okviru obveznih izbirnih vsebin.

Utrinki s Poletnega tabora 2015 + Fotogalerija

Projekt podpira Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

 

Vir: fe.uni-lj.si