Вишата школа за лозарство и вински производи при универзитетот во Нова Горица ве поканува на Студентскиот фестивал на виното

Во петок, на 24-ти мај 2019 година, ќе се одржи 12-от Студентски фестивал на виното организиран од страна на Вишата школа за лозарство и вински производи при универзитетот во Нова Горица.

Фестивалот ќе се одржи во просториите на универзитетот во Нова Горица во куќата на Лантиери во Випава. Почетокот на фестивалот е во 16:30 часот. Затварањето и објавувањето на најдобриот исложувач на вино помеѓу студентите ќе биде во 20:00 часот.

Информации: 05 6206 827, andreja.leban@ung.si (Андреја Лебан)

Извор: ung.si