Вo Брисел се одржа конференција, којашто беше посветена на 100-годишнината на универзитетот од Љубљана

Во вторникот, на 14-ти јануари 2020 година, во Брисел се одржа конференција, посветена на 100-годишнината на универзитетот од Љубљана на темата „Столетие на универзитетот од Љубљана: напредно искуство, образование, наука и истражувања“.

На настанот земаа учество ректорот на универзитетот – професор доктор Игор Папич, председателот на Словенечката асоцијација за бизнис и истражување (SBRA) доктор Драшко Веселинович, амбасадорот на Република Словенија во Белгија Радо Џенорио, постојаниот претставник на Република Словенија во Европската Унија Изток Јарц и генералниот директор за истражувања и иновации на Европската комисија Жан-Ерик Паке.

Извор: facebook.com