Во Љубљана ќе се одржи тродневна изложба на роботика Robotics

Од 12 до 14 февруари во Љубљана во просториите на домашната изложба ќе се одржи В2В изложба на роботика и беспилотните летечки апарати  Robotics. На изложбата ќе земат учество изложувачи од Словенија и земјите на Централна и Источна Европа.

Настанот се одржува со цел презентација на најновите технологии на индустриската роботика и роботика во сферата на услугите. Паралелно со изложбата  Robotics се одржуваат уште три В2В настани под заедничко име “SMART INDUSTRY” (организатор – ICM d.o.o.): IFAM – B2B – изложба на автоматика, мехатроника, сензорна технологија, мерна технологија, компјутерско гледање, INTRONIKA – B2B изложба на професионална електроника и ICT4Industry –B2B изложба, посветена на преодот на бизнис систем и индустријата на дигитални технологии.

Изложувачите – програмери и произведувачи на различни видови роботи; компании – дистрибутери на роботи; разработувачи на периферни уреди за роботит; системски интегратори; добавувачи на апликации за индустриски роботи; резервни делови и компоненти за нив; издавачи; претставници на агенции за истражување на роботи; здруженија; невладини организации.

Извори: fini-unm.si, fini-unm.si