Во тек е прием на пријави за конкурсот за софтвер девелопери

Facebook-групата Developer Circles објави дека ќе се одржи третиот конкурс Skupnosti Developer Circles. Целта на групата е да ги обедини девелоперите од целиот свет за создавање на софтвер со користење на React360, Spark AR или HTML5 Games.

Девелоперите кои што ќе конкурираат можат да предложат софтверот во една од трите категории:

  1. Продуктивност и практичност,
  2. Игри и забава,
  3. Општествено корисен проект.

Учеството на конкурсот ќе ви овозможи да совладате нови знаења, да го проширите кругот на познаници, да се докажете и да освоите вредни нагрди.

Рокот за поднесување на пријавите е до 20-ти септември 2019 година до 17:00 часот (според Љубљана).

Подетално

Извор: feri.um.si