Во тек е регистрацијата за осмиот шаховски турнир во Универзитетската библиотека во Марибор

Во четврток на 10-ти октомври 2019 година, од 17:00 до 20:00 часот Универзитетската библиотека во Марибор во рамките на акцијата „Студентски октомври“ го организира осмиот шаховски турнир.

Турнирот ќе се одржи во читалната ČUK. Контрола – 10 минути за партија (рапид). Учеството на настанот е бесплатно. Победниците ќе бидат наградени со книги.   

Регистрацијата за учество на турнирот е отворена до понеделник открыта, 07-ми октомври 2019 година, или до пополнувањето на слободните места.

Извор: um.si