Во високообразовните институции и колеџите во Словенија официјално стартуваше првиот уписен рок

12 февруари во високообразовните институции и колеџите во Словенија официјално стартуваше приемот на пријави за кандидатите во првиот уписен рок.

Зошто е толку важно да се поднесат документи во првиот уписен рок, ние веќе повеќепати пишувавме, но повторно ќе повториме: во овој период од уписната кампања пред бруцошите е достапен огромен избор на учебни програми. Соодветно, и шансите да се најде специјалност, која што во целост ќе одговара на желбите и можностите, се максимални. Освен тоа тие што поднесуваат пријави во првиот уписен рок, имаат време во изобилство за потребните консултации со нашите специјалисти, и за да ја обмислат и проанализираат добиената информација, без непотребни суети да се направи избор за учебната програма а потоа спокојно да се чека додека менаџерите на 2ТМ ги подготват сите потребни документи за упис. Резултатот на таа работа е гарантираниот упис во авторитетните образовни институции и сите работи кои следат – неколкугодишен возбудлив студентски живот, а потоа – конкурентна диплома, која што отвара можности за вработување практично ви било која земја во светот.

Да додадеме дека во првиот уписен рок пријавите на кандидатите во универзитетот во Љубљана и универзитетот во Марибор ќе се одржат од 12 февруари до 19 април, во универзитетот во Нова Горица – од 12 февруари до 30 март. Малку се разликуваат датумите за првиот уписен рок во Приморскиот универзитет: тука тие стартуваат од 18 февруари до 24 мај. Првиот уписен рок во словенечките колеџи се значително пократок: од 12 февруари до 18 март.

Подетални информации за се што се однесува на уписниот процес во високообразовните институции и колеџи во Словенија, ќе ви соопштат нашите специјалисти. Ве молиме адресирајте ги вашите прашања до нас преку официјалниот форум на сајтот.

Ви посакуваме успех почитувани кандидати! Со лесно!