Вработен од Alma Mater Europaea е прогласен за визитинг професор на технолошкиот универзитет Нингбо (Народна Република Кина)

Вработениот од Alma Mater Europaea доктор Марко Видњевич е прогласен за визитинг професор на кинескиот технолшки универзитет Нингбо.

Претставникот на Alma Mater Europaea ќе соработува со кинескиот универзитет наредните три години, започнувајќи од 28-ми ноември 2019 година до 27-ми ноември 2022 година.

Извор: sl-si.facebook.com