Вработен од факултетот за електротехника при универзитетот во Марибор е награден за научно раководење на истражувачки проект

Доцент доктор Матеј Чрепиншек (Институт за компјутерски науки од факултетот за електротехника, компјутерски науки и информатика при универзитетот во Марибор) се стекна со злато на 53-от Симпозиум на млади научници во Словенија за научно раководство на истражувачки проект од областа на компјутерските науки и телекомуникации.

Организатор на настанот беше Сојузот на техничка култура на младите (Zveza za tehnično kulturo mladih).

Извор: feri.um.si