Вработената од факултетот за туризам при универзитетот од Марибор го посети универзитетот за применети науки Fh Joanneum, Австрија

Вработената од факултетот за туризам при универзитетот во Марибор доцент доктор Тања Лешник Штухец во рамките на програмата за размена Erasmus го посети универзитетот за применети науки Fh Joanneum Bad Gleichenberg In Bad Gleichenberg, Австрија. Под менторство на професор Милер во австрискиот универзитет Тања Лешник Штухец зема учество во предавањето на предметот „Основи на здравјето и туризмот“.

Како што ни раскажа Тања Лешник Штухец, во текот на својата посета таа се запозна со интересни млади луѓе од цела Европа, со одличен професор и со неговите соработници, а исто така имаше можност за поработи во универзитетската библиотека. Претставничката од факултетот за туризам при универзитетот во Марибор беше многу задоволна од стекнатото искуство и им препорачува на сите студенти, професори и професионални работници да го посетат Fh Joanneum.

Извор: facebook.com