Vrtnice in vino v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru

V Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru je v petek, 15. junija 2018, s pričetkom ob 19. uri, potekala prireditev Vrtnice in vino 2018, v sklopu katere se je odvijala degustacija vrhunskih vin in hrane s koncertom v rožnem vrtu.

V prijetnem vzdušju in čudovitem ambientu rožnega vrta, z vonjem po cvetočih vrtnicah, je okoli 200 obiskovalcev prireditve lahko uživalo v pokušini najboljših vin priznanih štajerskih vinarjev in odličnih kulinaričnih dobrot slovenskih kmetij. Na prireditvi se je predstavilo trinajst ponudnikov, od tega šest vinarjev in šest lokalnih ekoloških in turističnih kmetij, na eni stojnici pa so bili predstavljeni projekti, ki trenutno potekajo v Botaničnem vrtu – PalaeoDiversiStyria ter Iron Age Danube. Na stojnici je obiskovalce pričakala pestra ponudba jedi iz preteklosti, med drugim tudi prigrizki iz kruha in sadja ter rimsko vino.

V prvem delu glasbenega programa so nastopili študenti Oddelka za glasbo Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, v drugem, prostem delu, pa je odigral in odpel kitarist Sergej Zorko iz Maribora. Splošno vzdušje na prireditvi je bilo odlično, zelo družabno in sproščeno, zadovoljstvo je bilo opazno tako na strani ponudnikov, kot na strani obiskovalcev.

Sodelujoči vinarji:

 1. Vino Greif
 2. Vina Bračko
 3. Ekološka vina Valentan
 4. Meranovo
 5. Vinogradništvo Horvat
 6. Vina Kušter

Sodelujoči ponudniki hrane:

 1. Kmetija Aronija Cigula
 2. Kmetija pri Omi Neži
 3. Društvo Godi mi
 4. Kmetija Frangež
 5. Ekološka kmetija Zlate Misli
 6. Projekt PalaeoDiversiStyria

Vir: um.si