Едногодишен курс по словенечки јазик

Едногодишен курс
по словенечки
јазик

Едногодишен курс
по словенечки јазик

12-месечен курс по словенечки јазик

Едногодишниот курс е подготвен за оние кои сакаат течно да зборуваат словенечки јазик. Времетраењето на 12-месечниот курс не само што ви овозможува да ги совладате најкомплексните теоретски и практични основи во удобен режим, туку исто така обезбедува доволно време за целосно интегрирање во културното и јазичното опкружување.

За кого:

Едногодишниот курс по словенечки јазик е погоден за сите што планираат:

  • да се запишаат на универзитетите во Словенија и да студираат на словенечки јазик;
  • подготовки за полагање на испит за словенечки јазик на ниво Б2;
  • да најдаат работа во словенечка компанија;
  • преселба во Словенија;
  • независно да водаат бизнис во Словенија;
  • да научат словенечки јазик или да го подобрат нивото на познавање на јазикот за успешна и брза адаптација во Словенија по имиграцијата.

Учесниците на курсот ќе бидат поделени во групи врз основа на нивото на знаење на словенечкиот јазик, така што курсот е погоден и за почетници кои го изучуваат јазикот „од нула“ и за оние кои претходно го изучувале јазикот. Сите наши предавачи се професори и словенечкиот им е мајчин јазик.

Курсот е акредитиран од Министерството за образование, спорт и наука на Република Словенија.

Опис на курсот:

Локација:

Во Љубљана

Почетокот:

15.10.2021-15.10.2022

Цената:

2100 €

Програма на курсот:

Едногодишниот курс по словенечки јазик вклучува 500 лекции и се заснова на четири главни аспекти: вежби за слушање, читање, пишување и зборување. Курсот ги вклучува сите основни и длабински граматики на словенечкиот јазик, работа на изучување на потребниот вокабулар, разни методи на активен развој на усното, говорното и аудитивното разбирање, нијансите на правописот, акцентот, симулацијата и повторувањето на комуникациските ситуации во словенечкото општество.

Часовите ќе се одржуваат од понеделник до петок по 3-4 часа, 2-3 пати неделно.

Како резултат на курсот:

Едногодишното практикување на целниот јазик обезбедува оптимални услови за брзо надминување на јазичната бариера и брз напредок во учењето на јазикот. По завршувањето на програмата, резултатот ќе биде не само течно познавање на словенечкиот јазик, туку и самодоверба во комуникацијата во секоја ситуација, без разлика дали учите, работите или се дружите.

Како да се запишете на курсот?

Пополнете го образецот подолу или контактирајте менаџер на 2ТМ. Ние ќе ве контактираме веднаш по приемот на апликацијата.

Пријавете се на едногодишен курс

по словенечки јазик!

Пријавете се на едногодишен курс по словенечки јазик!Политика за заштита на личните податоциПрашање - одговор

За време на курсевите, на нашите студенти им нудиме приватни домови. Понуда на барање.
Ако сакате да најдете сместување за себе, можете да користите страница за недвижнини или агенција за недвижнини. За повеќе информации, нашите клиенти можат да контактираат со личен менаџер.

Врз основа на едногодишни и шестмесечни курсеви за словенечки јазик, се издава долгорочна виза „Д“ за време на целото времетраење на курсот.
Документите треба да се поднесат околу 60 дена пред планирањето патување.

Можете да платите преку банкарски пренос во рок од 5 работни дена од моментот на издавање на фактурата. Не е можно плаќање на рати.

Во случај да бидете одбиени за виза, како и поради било кои други оправдани причини, ви враќаме 75% од уплатениот износ, а 25% задржуваме за административни трошоци.

Доколку не можете да присуствувате на некој час, за тоа морате да го известите предавачот. Во случај да отсуствувате повеќе од 3 дена без оправдани причини и без за тоа да го известите предавачот, тој и раководството на компанијата се должни да ги известат органите на Република Словенија.

Секој учесник ќе добие потврда за завршен курс.

Аплицирајте
за студии
во Словачка!

Политика на заштита на личните податоци

×

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х

Приjавете се на курс соодветен за вас

за словенечки јазик

соодветен за вас

Политика за заштита на личните податоци

X

Побарајте консултации


Политика за заштита на личните податоци

х