Year Plus – подготвителна академска година и учење на словенечкиот јазик

Се одлучивте за додипломски или магистерски студии во Словенија, а ве загрижува непознавањето на словенечкиот јазик и како ќе се прилагодите на новата јазична средина? Не грижете се, словенечкиот јазик е сроден со другите словенски јазици, така што со добра волја и посветеност брзо се учи.