Za študente fizioterapije avstrijske štipendije

V študijskem letu 2019/2020 bo 20 študentov fizioterapije na Alma Mater Europaea prejemalo prve štipendije manjših avstrijskih zasebnih bolnišnic in rehabilitacijskih ambulant.

V Avstriji je potreba po fizioterapevtih tako velika, da ne samo, da zaposlujejo Slovence, strokovnjake si želijo zagotoviti tudi s štipendiranjem slovenskih študentov.

S pomanjkanjem fizioterapevtov se srečuje Avstrija, kjer so potrebe po fizioterapevtih tako velika, da ne samo, da zaposlujejo Slovence, strokovnjake si želijo zagotoviti tudi s štipendiranjem slovenskih študentov. Njihove fakultete namreč izobrazijo le določeno število fizioterapevtov, hkrati pa povečujejo medicinske in turistične kapacitete, kjer potrebujejo storitve fizioterapevtov, predvsem v zdraviliškem turizmu.

V študijskem letu 2019/2020 bo dvajset že obstoječih študentov fizioterapije na Alma Mater Europaea prejemalo prve štipendije manjših avstrijskih zasebnih bolnišnic in rehabilitacijskih ambulant, zasebnih in financiranih iz javnih sredstev, na območju od Bad Radkersburga do Deutschlandsberga.

Še 20 štipendij si na Alma Mater Europaea obetajo za bodoče študente fizioterapije, ki bodo v prihajajočem študijskem letu šele začeli študij. »Z avstrijskimi partnerji smo se dogovorili za dvotretjinsko sofinanciranje študija, tretjino pa je zavezan kriti študent. Avstrijski delodajalec pa se zavezuje tudi k zaposlitvi tega študenta. Leto dni štipendije zavezuje bodočega delodajalca k letu dni zaposlitve študenta, kar je tudi zelo dobrodošlo, da končaš študij in imaš zagotovljeno zaposlitev,« je pojasnil dr. Goran Gumze, vodja mednarodne pisarne Alma Mater Europaea, kjer triletni študij fizioterapije letno stane 3900 evrov.

Vir: vecer.com