За студентите од Alma Mater Europaea во Љубљана ќе се одржи бесплатен семинар

Во сабота, на 11-ти јануари 2020 година, од 11:00 до 13:00 часот во просториите на Alma Mater Europaea во Љубљана (Нојбергерева, 31) ќе се одржи семинар за студентите од оваа високообразовна установа. Семинарот ќе го одржи професорот по специјална и рехабилитациска педагогија Катерина Бошњак.

Настанот ќе се одржи во рамките проектот „Здрава заедница“, посветена на работата на вработените во медицината, коишто работат со словенечките спортисти со нарушен психички развој и организација на  специјална олимпијада за истите, којашто се одржува во Alma Mater Europaea од 2017 година.

Регистрацијата за учество на семинарот е отворена до петок, 10-ти јануари 2020 година, вклучително и 10-ти јануари.

Подетално за настанот Пријава за семинарот

Извор: almamater.si