За студентите од средните стручни образовни установи ќе се одржи „Ден на кариерата 2019“

Во вторник, на 22-ри октомври 2019 година, во 15:00 часот ќе се одржи државен настан „Ден на кариерата: средба со студентите од средните стручни образовни установи“.

Место на одржување на настанот: Trije Kralji | Хотел Jakec | Планина под Шумник, 5, општина Словенска Бистрица.

Во текот на настанот ќе се одржи округла маса со успешните дипломци, кои што ќе го претстават своето позитивно искуство во градењето на кариерата (примери за добра практика) и ќе ги мотивираат студентите; своите презентации ќе ги претстават и работодавачите. Учесниците на настанот исто така ги очекуваат спортски игри (куглање, пејнтбол, стрелање со лак и стрела, одење со скии, влечење со јаже) и интересна комуникација со DJ-от.  

Учеството на „Денот на кариерата“ е бесплатно. Јадењето и влезот се на сметка на организаторот. Пријавите за учество на овој настан треба да се достават не покасно од 09:00 понеделник, 21-ви октомври 2019 година. Во пријавата неопходно е да се наведе местото од каде што ќе се качите на автобус.   

Регистрација за насанот

Извор: vss.scv.si