Zaključek 70-letnice Akademije za likovno umetnost in oblikovanje

V Balkonski dvorani rektorata Univerze v Ljubljani se v torek, 18. oktobra 2016, odpira razstava Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani z naslovom ALUO 70 INDEKS, predstavitev vseh aktualnih predavateljev na akademije. Razstavo bo odprl rektor Univerze v Ljubljani dr. Ivan Svetlik.

S tokratno razstavo se akademija ob zaključku praznovanja svoje 70-letnice simbolično vrača v prostore rektorata Univerze v Ljubljani, kjer se je 8. oktobra 2015, s Slavnostno akademijo ob 70. obletnici Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO), praznovanje tudi začelo.

ALUO 70 INDEKS želi s predstavitvijo vseh aktualnih predavateljev na akademiji prikazati raznolikost umetniških praks, poklicev in vsestransko informiranost, ki jim akademija sledi, ko svoje študente pripravlja na vstop v sodobni svet, v katerem ustvarjalnost postaja bistveni element za uveljavitev in razvoj.

Na odprtju bo javnosti prvič predstavljen tudi katalog ALUO LXX. Preteklost, sedanjost, prihodnost, ki je nastal prejšnjo pomlad ob razstavi študentov UL ALUO v Galeriji Jakopič.

Razstava bo na rektoratu na ogled do 18. novembra 2016, vsak delavnik med 17. in 19. uro.

Vir: uni-lj.si