Zaključek jesenske šole blockchaina in podelitev nagrad najboljši študentski ekipi

Na Inštitutu za informatiko FERI UM so med 17. septembrom in 5. oktobrom organizirali drugo zaporedno počitniško šolo na temo tehnologije veriženja blokov, tokrat pod imenom »Blockchain, dApps & smart contracts«. Po opravljenih delavnicah so se študenti razdelili v skupine po dva in se v dveh tednih in pol spopadli s konkretnim izzivom, ki so ga pripravili na Inštitutu za informatiko skupaj s pokroviteljem – iniciativo ECTA.

V petek, 12. oktobra 2018, je na FERI UM potekala javna predstavitev končnih prototipov in svečana razglasitev zmagovalcev tekmovalnega dela, ki so se potegovali za nagradni sklad 1.000,00 evrov in 50.000 ECTA žetonov.

Jesenska šola je bila izvedena pod pokroviteljstvom iniciative ECTA in v sodelovanju z Inštitutom Jožef Stefan ter Create Responsible.

Študenti so se v tridnevnih delavnicah seznanili z osnovami tehnologije, pametnimi pogodbami, platformo Ethereum, programskim jezikom Solidity, decentraliziranimi aplikacijami ter uporabo orakljev v sklopu pametnih pogodb. Pod mentorstvom skupine Blockchain Lab:UM, so študentje pripravili odlične prototipe aplikacij.

V petek, 12. oktobra 2018, je na FERI UM potekala javna predstavitev končnih prototipov in svečana razglasitev zmagovalcev tekmovalnega dela. Po nagovoru predstojnika inštituta prof. dr. Marjana Herička in vodje Blockchain Lab:UM, doc. dr. Muhameda Turkanovića, ter predstavnikov iniciative ECTA je sledila predstavitev finalistov.

Po predstavitvi se je štiričlanska komisija, sestavljena iz organizatorja in pokrovitelja, sestala za zaprtimi vrati in izbrala zmagovalno ekipo. Zmagovalca druge blockchain počitniške šole sta po težki odločitvi komisije postala Vid Keršič in Primož Štukelj, študenta 2. letnika 1.stopnje RIT. Tako sta z zmago osvojila glavno nagrado 700 evrov in 25.000 ECTA žetonov. Tudi drugouvrščena študenta, Jaša Kšela in Jože Fartek, študenta 2. letnika 1. stopnje in 1. letnika 2. stopnje RIT, sta si za svoj odličen izdelek prislužila nagrado, in sicer 300 evrov in 25.000 ECTA žetonov.

Источник: feri.um.si