Zaključek projekta »Spoznavanje sevniške kulture in kulinarike s kolesom«

31.5. 2018 je na sevniškem gradu potekala predstavitev zaključkov Študentskega inovativnega projekta za družbeno korist 2016-2018: Spoznavanje sevniške kulture in kulinarike s kolesom za širšo javnost.

Poleg študentov Fakultete za turizem UM Vite Petek, Nine Požun, Anje Govedič, Domna Zupana, Fakultete za logistiko UM Klemna Seražina, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Matica Bračka in Leona Abrahama je sodelovala tudi študentka Visoke šole za upravljanje podeželja Nina Menič, vsi pod mentorstvom vodje projekta doc. dr. Jasne Potočnik Topler in izr. prof. dr. Andreja Lisca.

Sodelujoči študenti so med drugim ugotovili, da ima kolesarski turizem ogromno možnosti širjenja turistične ponudbe. Zasnovali in oblikovali so predlog nove kolesarske poti po Sevnici, pravzaprav dveh, imenovanih Mali voz in Veliki voz, ki vključujeta bogato sevniško naravno in kulturno dediščino ter ponudnike lokalne kulinarike. In ker brez novih tehnologij v turizmu več ne gre, so študentje izdelali tudi mobilno aplikacijo za kolesarje.

Vir: ft.um.si